Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vier mannen gaan op de vuist in Zwolle en belanden allemaal in de cel

De politie heeft zaterdagavond in Zwolle een vechtpartij beëindigd. Vier mannen gingen met elkaar op de vuist in de Thomas a Kempisstraat. Een van hen raakte gewond en is onder politiebewaking behandeld in het ziekenhuis.

De melding over de vechtpartij kwam rond kwart over zes. De politie rukte met meerdere eenheden uit en zag ter plaatse dat nog volop werd gevochten. Bij de vechtpartij waren drie Zwollenaren van 17, 23 en 26 jaar oud en een man uit Zeewolde van 42 jaar betrokken.

Politie bewaakt verdachte in het ziekenhuis

Nadat de vier uit elkaar werden gehaald, bleek een van hen gewond. Hij is naar het Isala-ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie was tot in de nachtelijke uren in het ziekenhuis om de gewonde verdachte te bewaken. De andere drie belandden direct in de cel.

Alle vier mannen zitten vast en de toedracht van de vechtpartij wordt onderzocht. De politie hoopt dat mensen zich melden die iets hebben gezien of de vechtpartij hebben gefilmd.

Geen verband met ander incident op zelfde avond

Enkele uren na de vechtpartij kreeg de politie een melding van een schietpartij op het nabijgelegen Diezerplein. Van een beschieting bleek geen sprake en de politie gaat niet uit van een verband tussen de twee geweldsdelicten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle