Water uit de kraan wordt volgend jaar flink duurder bij Vitens.
Volledig scherm
PREMIUM
Water uit de kraan wordt volgend jaar flink duurder bij Vitens. © Shutterstock / Archief Carlos Marques

Vitens verhoogt prijs drinkwater naar ‘histori­sche hoogte’

De prijs van het drinkwater gaat bij Vitens in 2023 flink omhoog, omdat het bedrijf te maken heeft met onder andere fors gestegen kosten van bijvoorbeeld energie, lonen en materialen. Tegelijkertijd heeft Vitens minder inkomsten ontvangen omdat huishoudens dit jaar minder water verbruiken. Een gemiddeld huishouden gaat daarom zo’n 20 euro meer betalen volgend jaar.

2 reacties

  • E van der Harg

    2 maanden geleden
    De gieter, gevuld met gratis regenwater, bij de wc, die blijft. Om kosten te besparen maar vooral omdat ik het krankjorum vind om de wc door te spoelen met teveel drinkwater. Als ik t kon betalen liet ik een tank neerzetten om de wc en de wasmachine lost te halen van de drinkwaterleiding. Een flinke regenbui en de ton van 200 lieter zit vol.. kun je best een poosje mee vooruit...
  • M Verhoeve

    2 maanden geleden
    We worden dringend gevraagd zuinig te doen met water...nu doen we dat en als beloning krijgen we een prijsverhoging. Reden: Vitens heeft minder inkomsten door lager verbruik. Wat willen ze nu ? Ik zeg volgend jaar weer met z'n allen veel verbruiken, dan gaat de prijs omlaag volgens het rekenmodel van Vitens. Belachelijk !

In samenwerking met indebuurt Zwolle