Vlammend circus bij Zwols woonzorgcentrum

videoFreerunnen, vuurspuwen, vuurvreten en goochelen. Op het binnenplein van het Zwolse woonzorgcentrum Nieuwe Haven kregen vandaag ouderen en de bewoners van de buurt Kamperpoort een spectaculaire circusshow voorgeschoteld.

Tijdens 'Cirque du Pro', verwijzend naar het praktijkonderwijs, toonden leerlingen van het Thorbecke Scholengemeenschap de acts waar ze de afgelopen dagen aan hebben gewerkt. ,,Samen met oud en jong hebben we mooie dingen gedaan", legt stuntman JP de Kam uit. ,,Het zijn ook extreme dingen zoals messenwerpen. We gaan er een knallende en spetterende show van maken. Ik hoop dat alle oudjes de heftigheid van de show aankunnen." 

  1. Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bibob-onderzoek naar mij doen‘
    PREMIUM

    Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bi­bob-onderzoek naar mij doen‘

    De gemeente Zwolle laat alsnog het landelijke bureau Bibob een nader onderzoek doen naar café Bruut. Dat staat volgens eigenaar Bob Kooistra in een mail die hij zaterdag van de gemeente heeft ontvangen. Burgemeester Henk Jan Meijer wil volgens hem de aangevraagde horecavergunning op dit moment niet verlenen omdat er nog te veel twijfels zijn. ,,Als gevolg van die twijfel heeft hij het onderzoek uitbesteed aan het landelijke bureau Bibob’’, zegt Kooistra.

In samenwerking met indebuurt Zwolle