Vliegende Vrienden in Zwolle loopt op rolletjes: 'Heel relaxte sfeer'

foto's & videoPark De Wezenlanden in Zwolle is zaterdag volgestroomd met goedgemutste bezoekers van de Vliegende Vrienden van Amstel Live. In de tweede helft van de middag werd het flink druk maar chaotische toestanden zoals in Eersel bij Eindhoven bleven uit. 

De Vliegende Vrienden is tegelijkertijd op drie locaties, naast Zwolle en Eersel ook in Spaarnwoude. Artiesten vliegen van festival naar festival.

Wel leverde het hermetisch afsluiten van een flink aantal straten rond het festivalterrein in Zwolle hier en daar wat gemor op. ,,Het was lastig om weer thuis te komen'', zegt een bewoner van de Ten Oeverstraat die zijn boodschappen uit de auto laadt. ,,Er uit ging prima maar weer terug wat moeilijker.'' Wijnand Richter, die in een partytent in dezelfde straat zijn 87e verjaardag viert zegt: ,,Als ik jonger was geweest was ik óók gegaan. Prima hoor. Ik heb nergens last van en ik gun het iedereen van harte.''

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Er zijn veel verkeersregelaars op de been om de straten rond het park dicht te houden. © Frans Paalman

Relaxed

Volgens organisator Heineken van de Vliegende Vrienden verloopt alles in Zwolle op rolletjes. ,,Een heel relaxte sfeer'', zegt een woordvoerster van de organisatie. Artiesten vliegen met helikopters af en aan voor een optreden van een half uur tot drie kwartier, om daarna naar een van de andere festivallocaties door te vliegen.

Voor dj Fedde le Grand best een bijzondere ervaring, zegt hij. ,,Weet je dat het pas de derde keer is dat ik in Nederland zo per helikopter van optreden naar optreden ga?'', zegt de dj die doorgaans met een privéjet vliegt. 

Aan de  prijs

Bezoekers van het evenement kunnen behalve bij het hoofdpodium ook terecht op een danspodium, en kunnen een reusachtig Amstelkrat beklimmen om van daaruit het terrein te overzien. Verder zijn er talloze eet- en drinkgelegenheden. Petra Timmerman en Jacqueline Hoffman uit Hoogeveen liggen aan het einde van de middag in het gras nog van de zon te genieten. Ze komen speciaal voor Marco Borsato. ,,En Anouk, en Di-Rect, en eigenlijk alles wel.'' De pittige toegangsprijs hebben ze er wel voor over gehad. ,,Maar hier op het terrein is ook behoorlijk aan de prijs. Maar goed, zo vaak doen we dit niet.''

Bekijk hieronder de foto's van Vliegende Vrienden in Zwolle:

Volledig scherm
Vliegende Vrienden Zwolle vanuit de lucht © Videostill
Volledig scherm
Lil Kleine tijdens zijn optreden in Zwolle. © Frans Paalman
Volledig scherm
Bij deze bezoekers zat de stemming er al goed in. © Frans Paalman
Volledig scherm
Guus Meeuwis op het podium. © Frans Paalman
Volledig scherm
© Frans Paalman

In samenwerking met indebuurt Zwolle