Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Dijk, vorig jaar. © Vakfoto Van Der Beek

Vogelaar Jan van Dijk overleden: voor Zwolle onvervangbaar

Onvervangbaar, bevlogen en niet te stoppen bij zijn inzet voor een vogelvriendelijke stad. Jan van Dijk, de bekendste vogelaar van Zwolle, is tijdens een familiebezoek in Frankrijk op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. ,,Hij was de thermometer voor vogelsoorten in en om Zwolle."

Anderhalve week voor zijn dood krijgt Jan van Dijk de 22ste Groene Prijs van Zwolle. ,,Daar was hij heel trots op en erg blij mee. Terecht", zegt Hans de Graad, voorzitter van Natuurplatform Zwolle. Hij zat met enige regelmaat met Van Dijk om tafel, omdat diens stichting Avifauna Zwolle onder het Natuurplatform hing. Het ontvangen van de Groene Prijs, in het leven geroepen door GroenLinks om personen en organisaties te waarderen die zich inzetten voor de natuur, is met de wetenschap van nu de finale bekroning geweest op Van Dijks jarenlange vrijwilligerswerk. 

  1. Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?
    Check de prijzen

    Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?

    Mensen die de afgelopen periode een huis kochten in de provincie Flevoland moesten daar flink voor in de buidel tasten. Van alle provincies in ons land stegen de prijzen voor koopwoningen in Flevoland namelijk het hardst. Ook in Overijssel en Gelderland stegen de prijzen. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

In samenwerking met indebuurt Zwolle