Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Dijk, vorig jaar. © Vakfoto Van Der Beek

Vogelaar Jan van Dijk overleden: voor Zwolle onvervangbaar

Onvervangbaar, bevlogen en niet te stoppen bij zijn inzet voor een vogelvriendelijke stad. Jan van Dijk, de bekendste vogelaar van Zwolle, is tijdens een familiebezoek in Frankrijk op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. ,,Hij was de thermometer voor vogelsoorten in en om Zwolle."

Anderhalve week voor zijn dood krijgt Jan van Dijk de 22ste Groene Prijs van Zwolle. ,,Daar was hij heel trots op en erg blij mee. Terecht", zegt Hans de Graad, voorzitter van Natuurplatform Zwolle. Hij zat met enige regelmaat met Van Dijk om tafel, omdat diens stichting Avifauna Zwolle onder het Natuurplatform hing. Het ontvangen van de Groene Prijs, in het leven geroepen door GroenLinks om personen en organisaties te waarderen die zich inzetten voor de natuur, is met de wetenschap van nu de finale bekroning geweest op Van Dijks jarenlange vrijwilligerswerk. 

  1. Eerste dieren buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’
    PREMIUM
    video

    Eerste dieren buurtboer­de­rij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’

    De schapen zijn al weg, geiten worden in de ochtend opgehaald. Op de plaats waar jarenlang kinderen hebben genoten van dieren, is het een komen en gaan van mensen die dieren komen ophalen of willen hebben. Beheerder Ray Bergman kreeg honderden reacties uit het hele land nadat hij liet weten dat buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle dicht gaat en hij voor ruim twintig dieren een nieuw plekje zoekt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle