Volledig scherm
De automobilist reed zich klem op de fietsrotonde in Zwolle. © De Vries Media

Vrouw rijdt Mercedes klem op ‘halve’ rotonde in Zwolle

De bestuurster van een Mercedes heeft zich gisteravond klemgereden op een fietsrotonde in Zwolle. Dat gebeurde op de Wipstrikkerallee. Voor auto's is dit een soort ‘halve’ rotonde; je kunt alleen rechtsaf of rechtdoor.

Omstreeks 22.30 uur ging het mis bij de ietwat bijzondere verkeerssituatie. Door nog onbekende oorzaak stuurde de vrouw haar voertuig niet richting de afslag, maar met de bocht mee naar links. Het gevolg was dat de bolide dwars over de verstevigde groenstrook - die als afscheiding dient - tot stilstand kwam.

De bestuurster kon de auto niet meer eigenhandig verplaatsen, waarna een berger eraan te pas moest komen om de wagen weg te takelen. Ondertussen assisteerde de politie om het verkeer in goede banen te leiden. De auto raakte behoorlijk beschadigd.

Volledig scherm
Zo ziet de situatie er bij daglicht uit. Rotonde Wipstrikkerallee © Google Streetview
  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle