Pedro Sluiter Foto
Volledig scherm
PREMIUM
© Pedro Sluiter Foto

VVD Zwolle wil hardere aanpak overlastgevers Potgieterpark: ‘Middelvinger naar Zwolle’

De VVD Zwolle stelt vragen aan het college naar aanleiding van de overlast bij het Potgieterpark in Zwolle. Dat centreerde zich eerst rondom de ‘Burgemeester van Roijenbank’, maar nadat de gemeente daar hekken om heeft neergezet, hebben de overlastgevers zich naar honderd meter verderop verplaatst. ,,We moeten hier heel hard tegen optreden.”

 1. Man (68) terroriseert ‘met criminele familie’ seniorenflat in Zwolle: zorgmedewerker loopt met ijzeren staaf rond
  PREMIUM

  Man (68) terrori­seert ‘met criminele familie’ senioren­flat in Zwolle: zorgmede­wer­ker loopt met ijzeren staaf rond

  Bedelen, rook- en stankoverlast en diefstal: bewoners van een seniorenflat in Zwolle zijn de hinder die een 68-jarige bewoner veroorzaakt helemaal beu. De angst voor de man en zijn familie is zo groot dat andere bewoners hun deuren met een kettingslot dichthouden en een zorgmedewerker rondloopt met een ijzeren staaf. ,,Zijn familie komt uit het criminele circuit.”
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle