Jonathan Oostenbrink van pedofielontmaskerd.nl. Hij filmt confrontaties met vermeende kindermisbruikers met zijn mobiel en zet de video's online.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan Oostenbrink van pedofielontmaskerd.nl. Hij filmt confrontaties met vermeende kindermisbruikers met zijn mobiel en zet de video's online. © Marcel Israel

Waarom pedojagers zelf in actie komen en niet meer op de politie wachten: ‘We moeten onze kinderen beschermen’

De man denkt dat hij een seksafspraak met een kind heeft. Plotseling staat een groep jongens met draaiende camera voor zijn neus. ,,Seks met een kind vind je geil hè, viespeuk!” De video gaat viral. ‘Pedojagers’ gaan steeds vaker op deze manier te werk. Waarom? ,,We moeten onze kinderen beschermen tegen dit gevaar.”

In een WhatsAppgesprek met de 13-jarige Charlotte laat de man enthousiast weten wat hij allemaal met haar zou doen. Ook aan de telefoon kan de 48-jarige Zwollenaar zijn opwinding over de seksafspraak nauwelijks verhullen. Maar dan, als hij haar op station Zwolle denkt te ontmoeten, staan Jonathan Oostenbrink en zijn vrienden plotseling voor zijn neus. Met zijn mobieltje in de hand filmt Oostenbrink de betrapte man, die wit wegtrekt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle