Volledig scherm
PREMIUM
De politie deed oudjaarsdag onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Zwolle. © Frans Paalman

Wapen- en drugshandel in Oost-Nederland explosief gestegen

De wapen- en drugshandel in Oost-Nederland is het afgelopen jaar explosief toegenomen. Dit resulteerde in een reeks ernstige schietincidenten in Zwolle. De politie wil een einde maken aan die misdaad door nauwere samenwerking met andere partijen, zoals de Belastingdienst en Fiod. ,,We moeten de criminelen in hun portemonnee treffen”, aldus politiechef Oscar Dros.

De samenwerking tussen politie en partijen zoals de Belastingdienst was er al langer, maar die wordt nu - vanwege de reeks schietpartijen - geïntensiveerd. ,,Daarover zijn alle partijen nadrukkelijk in gesprek", aldus de politie. Pas na die gesprekken, worden nieuwe, concrete maatregelen duidelijk. 

  1. Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!
    Oproep

    Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!

    De kleinste tattoos lijken de meeste spijt op te leveren, soms al op dezelfde dag. Over grotere tattoos, zoals een sleeve (een bijna geheel versierde arm), is meestal lang nagedacht en overlegd met de tattoo-artiest. Daardoor krijgen mensen minder vaak spijt van zo’n grote versiering. Dat schrijft emeritus-hoogleraar Henri Beunders in het boek Optocht der tattoos, dat donderdag wordt gepresenteerd in Arminius in Rotterdam, in aanwezigheid van tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher.

In samenwerking met indebuurt Zwolle