Volledig scherm
Vanavond (19 november) praten betrokkenen over armoede in Zwolle in het Fraterhuis, na eerst een film te hebben gekeken over dit onderwerp. © ANP

Wat kan Zwolle doen tegen armoede? Vanavond in ieder geval film kijken en doorpraten met betrokkenen

Vanavond kunnen geïnteresseerden in gesprek over armoede in Zwolle, met onder andere een ervaringsdeskundige, raadsleden en betrokkenen van het Leger des Heils, de Voedselbank en de Weggeefwinkel. Vooraf speelt de film Sorry We Missed You, over het Britse gezin Turner dat moeite heeft om rond te komen.

In Zwolle leven 9600 mensen van een minimum inkomen. Wat kan je doen om deze mensen te beschermen? En wat doet armoede met mensen? Over onder andere die vragen kunnen aanwezigen vanavond in gesprek gaan met elkaar. 

Voorafgaand aan het gesprek draait de nieuwe film van regisseur Ken Loach, die kort wordt ingeleid. Dat begint om 20.20 uur, het napraten begint om 22.10 uur.  De avond is een initiatief van de PvdA, het Humanistisch Verbond en ervaringsdeskundige Karin Ter Horst (werkzaam bij de gemeente Zwolle). 

Kosten

De kosten voor de film bedragen 9,50 euro. Voor mensen met een laag inkomen kan hiervoor een oplossing worden gevonden via de organisatie. Dat kan door te mailen naar PvdA-fractievoorzitter Patty Wolthof: patty.wolthof@gmail.com. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle