Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens het OnzeDijk ontwerpfestival gingen bewoners met het ontwerp van de dijk aan de slag. © Frans Paalman

Wat moet er gebeuren met de nieuwe dijk in Zwolle? Holtenbroekers weten het wel...

Barbecueplekken, picknickbanken, losloopgebieden voor honden, een uitkijkpunt of poëziepad. Het is een greep uit de vele ideeën die bewoners van Holtenbroek hebben aangeleverd om de Holtenbroekerdijk, ‘hun dijk’, opnieuw in ter richten. Tijdens het OnzeDijk ontwerpfestival gingen de bewoners met het ontwerp aan de slag.

Mursel ziet het helemaal zitten. Als het aan deze bewoner van Holtenbroek ligt baat hij straks een theeschenkerij uit aan de Holtenbroekerdijk. ,,Ik heb al een powerpoint presentatie gemaakt”, vertelt hij enthousiast, terwijl hij langs de impressies op zijn smartphone scrolt. ,,Op 31 januari begin ik met een horecapunt in de kantine van de kinderboerderij. Vooralsnog alleen op vrijdagavond, vanaf 17.00 uur.” 

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle