Volledig scherm
© Waterschap Drents Overijsselse Delta

Waterschappen werken samen bij verkiezingen

Twaalf lokale partijen uit twaalf gemeenten in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta bundelen de krachten bij de aankomende Waterschapsverkiezingen.

Landelijke partijen passen vaak een landelijke visie toe op de hele regio. De nieuwe partij GemeenteBelangen Drenthe-Overijssel wil niet één oplossing voor het hele gebied. Problemen die hetzelfde zijn in Salland, de natte Kop van Overijssel of de Drentse zandgronden, kunnen beter op een verschillende manier aangepakt worden. Dit door via de lokale partijen bewoners mee te laten denken en rekening te houden met omgevingsfactoren. De nieuwe partij wil de verschillende belangen en invalshoeken vanuit natuur, landbouw en leefbaarheid meenemen in haar besluitvorming.

Drenthe-Overijssel gaat de waterschapsverkiezingen voor waterschap Drents Overijsselse Delta in met 25 kandidaten op lijst 5. Vanuit de gemeenten Raalte, Deventer, Olst-Wijhe, Dalfsen, De Wolden, Hoogeveen, Kampen, Midden-Drenthe, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en Zwartewaterland zijn kandidaten geselecteerd.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.

In samenwerking met indebuurt Zwolle