Volledig scherm
Een trein van vervoerder NS op het traject Groningen-Zwolle. © Rijnhout Media

Werkzaamheden aan sporen station Zwolle, veel overlast in juli

De maand juli belooft een lastige te worden voor reizigers die veel over Zwolle reizen. Er vallen door werkzaamheden aan het spoor veel verbindingen uit. Tussen Zwolle en Kampen zijn reizigers een groot deel van de maand aangewezen op bussen. Ook Olst en Nijverdal zijn moeizaam te bereiken. 

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli worden er bussen ingezet om reizigers een alternatief te bieden. Ze vertrekken van en naar ‘t Harde, Kampen Zuid, Kampen, Meppel, Ommen, Nijverdal en Olst. Op maandag 8 juli geldt de regeling voor de meeste van de bovengenoemde plaatsen ook. De vertraging duurt afhankelijk van de bestemming een kwartier tot drie kwartier. 

Meppel en Ommen

Ook tussen 9 tot en met 20 juli en zondag 22 juli worden er voor reizigers naar ‘t Harde, Kampen Zuid en Kampen bussen ingezet. Op zondag 21 juli geldt dit behalve voor bovengenoemde plaatsen ook voor Meppel en Ommen. 

De NS raadt reizigers aan om 10 dagen van tevoren een nieuw reisadvies op te vragen. Er kan gebruik gemaakt worden overige treinen. 

Kijk voor meer informatie op de website van de NS.

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle