Volledig scherm
PREMIUM
Starbucks in Zwolle hield vanochtend de deuren gesloten. Het water was afgesloten door werkzaamheden aan de waterleiding naast de koffiezaak. Zonder water, geen koffie. © Janske Mollen

Werkzaamheden rond station Zwolle, geen koffie te krijgen

VideoEen ochtend lang geen water uit de kraan bij omwonenden, kantoorpanden én station Zwolle zelf. Werkzaamheden aan de waterleiding ter hoogte van de Terborchstraat In Zwolle, betekenen dat het water een ochtend is afgesloten. NS-personeel moet gebruik maken van een alternatief toilet, de Starbucks houdt simpelweg de deuren gesloten en reizigers die een kopje koffie willen scoren hebben pech.

,,Goedemorgen, mag ik een cappuccino?" vraagt een reizigster aan Julia's-medewerkster Merel op het station in Zwolle. ,,Helaas, we kunnen geen warme dranken verkopen, omdat het water is afgesloten", moet Merel met spijt vertellen. De dame stopt haar portemonnee weer in haar tas en zet koers naar de trein. ,,Hopelijk is er railcatering aan boord." Het is de zoveelste klant die Merel vandaag heeft moet teleurstellen. ,,Om één uur wordt het water weer aangesloten, is ons verteld. Het scheelt ons wel veel omzet, dit zijn de drukste uren meestal."

In samenwerking met indebuurt Zwolle