Volledig scherm
De twee gevonden fietsen op de A28. © Politie Zwolle Facebook

Wie lieten hun fietsen achter op de snelweg A28 richting Zwolle?

Dat er in Zwolle niet altijd een parkeerplek voor je fiets is, is niet nieuw. Maar twee mensen maakten het wel heel bont en besloten hun fiets op de A28 achter te laten. Of zijn de tweewielers van de auto gevallen? De politie wil in ieder geval weten van wie ze zijn.

De fietsen werden vanochtend rond 08:30 uur door de politie gevonden. Ze werden aangetroffen zonder eigenaar in de richting van Zwolle en waren volgens de agenten vermoedelijk afkomstig vanuit één van de noordelijke provincies. 

Of ze daar daadwerkelijk met opzet zijn achtergelaten, is niet duidelijk. De politie denkt dat ze van een auto zijn gevallen. Het lukt de politie echter niet om te achterhalen van wie de fietsen zijn en dus doen zij een oproep via Facebook. ,,Mist u de fietsen of weet u wie de eigenaren zijn laat het ons even weten.’’

  1. Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep
    PREMIUM

    Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep

    ‘Hij wil graag het stukje grond aan de Noorderkolk bij de Westerveldse Aa - dat mooie schiereilandachtige stukje - gebruiken als hij gaat trouwen volgend jaar op 29 juni.’ Een ambtenaar van de gemeentelijke vastgoedafdeling wordt op 28 september 2018 gebeld door bruidegom Martijn en mailt een collega met dit terugbelverzoek. Een paar dagen later krijgt de Zwollenaar een afwijzing van een andere ambtenaar, omdat het om een beschermd natuurgebied gaat. ‘Hij was zeer teleurgesteld en vol onbegrip’, schrijft de ambtenaar aan een collega.

In samenwerking met indebuurt Zwolle