Het OM eist vijf jaar celstraf tegen de verdachte van de vuurwerkbomaanslag in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Het OM eist vijf jaar celstraf tegen de verdachte van de vuurwerkbomaanslag in Zwolle. © Francisca Muller / Nicole van den Hout

Wie verwondde Mirjam uit Zwolle met vuurwerkbom? Dit zijn de 2 scenario’s na een chaotische rechtszaak

Wie stopte ruim een jaar geleden zwaar vuurwerk in de brievenbus aan de Puntmos in Zwolle, waardoor moeder Mirjam zwaargewond geraakte? In de rechtbank bleek vandaag, tijdens een chaotische zitting, dat er nog veel onduidelijk is. Twee aannemelijke scenario’s blijven over: wilde D. zelf wraak nemen op haar dochter? Of klaarde een handlanger de klus? 

 1. Hoe een 'normale koopzaterdag' uitmondt in een kater in de binnenstad van Zwolle: ‘Ze verpesten het voor iedereen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hoe een 'normale koopzater­dag' uitmondt in een kater in de binnenstad van Zwolle: ‘Ze verpesten het voor iedereen’

  Winkeliers in Zwolle kijken terug op een ‘normale koopzaterdag’ als ze de deuren sluiten. Het horecaprotest in de binnenstad lijkt ook zonder grote problemen te verlopen, maar 20 minuten na winkelsluiting gaat het mis. Door een schermutseling in de uitgaansstraat van Zwolle moet horecapersoneel op last van de politie de terrassen opruimen. Hoe de dag wordt ‘gekaapt’ door een groepje jongeren.
 2. Wadinko neemt belang in Axxor; nieuwe vestiging komt eraan

  Wadinko neemt belang in Axxor; nieuwe vestiging komt eraan

  Participatiemaatschappij Wadinko uit Zwolle heeft een belang genomen in het eveneens Zwolse Axxor. Het bedrijf specialiseert zich in het produceren en toepassen van papieren honingraat, een lichtgewicht en duurzaam constructiemateriaal. Axxor zal de financiële injectie die gepaard gaat met de deelneming door Wadinko, aanwenden voor een groeistrategie, de bouw van een nieuwe vestiging in Zwolle en de uitbreiding van de huidige productie- en R&D-faciliteiten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle