Wijthmen warm bad voor PEC Zwolle

videoTerwijl de vrijwilligers van voetbalvereniging Wijthmen genieten van 'een bakkie', pingt de telefoon: 'Clint Leemans en Vito van Crooij van VVV Venlo naar PEC Zwolle'. ,,Hopen dat ze er morgen bij zijn!" Alfred Meiberg doelt op de oefenwedstrijd van PEC tegen Excelsior. Sportpark De Elshof is de hele zomer lang het tweede thuis van spelers en staf van PEC Zwolle. Voor het tweede jaar op rij. Uit een dolletje is een hechte band ontstaan.

Zo daags voor de oefenwedstrijd is het rustig op het Wijthmener sportpark. Het veld wordt gesproeid, gemaaid. Nog eens gesproeid, nog eens gemaaid. Het zijn de puntjes op de i die de naburige profclub zich zo thuis doet voelen in het dorp. ,,Ze willen rust. En twee goede velden. Wij hebben beide", vertelt Silvia Meijer van Stichting De Elshof. Vorig jaar werd de kunstgrasmat in het MAC3PARK-stadion vervangen. Alfred Meiberg is via zijn groentechniekbedrijf kind aan huis bij de club en opperde voor de gein het Wijthmener sportpark bij assistent-trainer Gert Peter de Gunst en teammanager Isaak Teunis. ,,En dat liep allemaal goed. Dit jaar vroeg John van 't Schip zelf al of we er weer klaar voor waren. 'Zet die jongens van de club en van ROVA maar weer in', riep hij", zegt Meiberg. Een vanzelfsprekendheid dus, PEC op De Elshof.

  1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle