Wijthmen warm bad voor PEC Zwolle

videoTerwijl de vrijwilligers van voetbalvereniging Wijthmen genieten van 'een bakkie', pingt de telefoon: 'Clint Leemans en Vito van Crooij van VVV Venlo naar PEC Zwolle'. ,,Hopen dat ze er morgen bij zijn!" Alfred Meiberg doelt op de oefenwedstrijd van PEC tegen Excelsior. Sportpark De Elshof is de hele zomer lang het tweede thuis van spelers en staf van PEC Zwolle. Voor het tweede jaar op rij. Uit een dolletje is een hechte band ontstaan.

Zo daags voor de oefenwedstrijd is het rustig op het Wijthmener sportpark. Het veld wordt gesproeid, gemaaid. Nog eens gesproeid, nog eens gemaaid. Het zijn de puntjes op de i die de naburige profclub zich zo thuis doet voelen in het dorp. ,,Ze willen rust. En twee goede velden. Wij hebben beide", vertelt Silvia Meijer van Stichting De Elshof. Vorig jaar werd de kunstgrasmat in het MAC3PARK-stadion vervangen. Alfred Meiberg is via zijn groentechniekbedrijf kind aan huis bij de club en opperde voor de gein het Wijthmener sportpark bij assistent-trainer Gert Peter de Gunst en teammanager Isaak Teunis. ,,En dat liep allemaal goed. Dit jaar vroeg John van 't Schip zelf al of we er weer klaar voor waren. 'Zet die jongens van de club en van ROVA maar weer in', riep hij", zegt Meiberg. Een vanzelfsprekendheid dus, PEC op De Elshof.

  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle