Volledig scherm
PREMIUM
De EOD arriveert in de Zwolse straat. © De Vries Media

Woning ‘verwarde man’ Zwolle doorzocht op explosieven: niets aangetroffen

updateDe Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vrijdagmiddag een woning in Zwolle-Zuid doorzocht vanwege een ‘mogelijk explosief’. Uiteindelijk werd niets aangetroffen, meldt de politie. Eerder op de dag werd een ‘verwarde man’ uit het huis gehaald. Hij dreigde zichzelf - en mogelijk anderen - ‘iets aan te doen’. 

Onderhandelaars van de politie, explosievenverkenners en agenten gehuld in veiligheidsvesten rukten vrijdagmiddag uit naar de woning aan de Stadhouderlaan in Zwolle-Zuid. Ook de brandweer ging erheen. ,,Je weet niet wat je aantreft”, legt politiewoordvoerder Anne Coenen uit. ,,Maar het kán gevaarlijk zijn voor de omgeving, voor ons en voor hemzelf. Daarom nemen we bij dit soort zaken het zekere voor het onzekere.”

  1. Ouderen woest: prijs flesje bier in woonzorgconcern Zwolle omhoog van €1,50 naar 2 euro
    PREMIUM

    Ouderen woest: prijs flesje bier in woonzorg­con­cern Zwolle omhoog van €1,50 naar 2 euro

    De kaartclub van Jan Boogerd, 20 ouderen sterk, is boos. Iedere laatste vrijdagavond van de maand kaarten zij in het restaurant van Werkeren, één van de locaties van Woonzorgconcern IJsselheem. Per 1 januari werden daar de drankprijzen verhoogd: een flesje bier gaat van €1,50 naar €2,-, een Berenburg gaat van €1,75 naar €3,-. Verschillen die de kaartclub in het verkeerde keelgat schoten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle