Volledig scherm
Het kapotte raam wordt dichtgetimmerd bij het huis aan de Seringenstraat in Zwolle. © Jordy Boschman

Woningbrand Seringenstraat Zwolle mogelijk aangestoken

updateDe korte, felle brand die vanochtend rond 5 uur ontstond in een woning aan de Seringenstraat (Pierik) is mogelijk aangestoken. In de woning waren op dat moment twee volwassenen en twee jonge kinderen aanwezig.

Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland meldt dat de brandweer om iets over vijf uur gealarmeerd werd. Eenmaal aangekomen bij de brandende woning in de Seringenstraat bleek dat de bewoners van de woning het huis zelf al hadden kunnen verlaten. ,,Maar er waren nog huisdieren binnen. De brandweerlieden hebben de hond en drie katten uit het huis kunnen redden."

De brand is vermoedelijk in de woonkamer ontstaan, vertelt Wittenberg. ,,Het huis is gered, maar er is aanzienlijke rook- en roetschade."

De politie houdt ernstig rekening met brandstichting en is op zoek naar getuigen.

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.

In samenwerking met indebuurt Zwolle