Het leegstaande kantoorpand aan de Schuttevaerkade 80-88 gaat tegen de vlakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leegstaande kantoorpand aan de Schuttevaerkade 80-88 gaat tegen de vlakte. © Pedro Sluiter Foto

Woontoren van 40 meter overrompelt Zwolse wijk: ‘Hoe kun je dit kleinschalig noemen?’

PollEen betonnen kantoorgebouw aan de Schuttevaerkade in Zwolle maakt plaats voor zo’n honderd woningen, als het aan ontwikkelaar Slokker Vastgoed ligt. Op de plek net buiten de stadsgracht verrijzen straks zes woongebouwen, waarvan eentje met dertien lagen en een hoogte van circa 40 meter. ,,Hier zit niemand op te wachten. Veel te massief en te hoog’’, zeggen geschrokken buurtbewoners.

1 reactie

 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  13 etages.... en niet voor de doorsnee huurder maar voor de koper met geld. Veel. Dat terzijde. Een zo idiote woontoren past totaal niet in het beeld van de oude Hanzestad Zwolle. Het zal, zo dicht bij t centrum stevig uit de toon vallen en dat is nergens voor nodig. Bouw die woontoren in een van de buitenwijken en hou t verder zo mooi en in stijl als dat de bebouwing op t voormalige ziekenhuisterrein is gedaan. Reken maar dat er fors verzet komt. En dure rechtsgang.. en zo..
 1. Einde aan knallende familieruzie van 22 jaar? Rechter wijst ‘winnaar’ aan in strijd om erfenis van Dirk uit IJsselmuiden
  PREMIUM

  Einde aan knallende familieru­zie van 22 jaar? Rechter wijst ‘winnaar’ aan in strijd om erfenis van Dirk uit IJsselmui­den

  Of de familieruzie ermee is beslecht, valt nog te bezien. Maar het gekibbel over de nalatenschap van Dirk van Pijkeren uit IJsselmuiden lijkt na 22 jaar te zijn opgelost. De rechter vindt namelijk dat ‘ome’ Gerrit-Jan de twee percelen uit de erfenis mag kopen. Het gros van de erfgenamen had een andere koper op het oog, maar daar is de rechter het niet mee eens.

In samenwerking met indebuurt Zwolle