Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied tussen Holtenbroekerbrug (r) en Mastenbroekerbrug, met op de achtergrond de wijk Holtenbroek en op de voorgrond het Zwartewater. © Foto Freddy Schinkel

Woontoren voor de neus: bewoners populaire James Lastflat in Zwolle balen

Het plan voor een woontoren van 45 tot 48 meter hoog op de plek van jachthaven De Hanze, valt slecht bij bewoners van de James Lastflat in Holtenbroek. Die krijgen de toren recht voor de neus en daar zijn ze niet blij mee, zo leert rondvraag op de flat aan de Palestrinalaan.

Wie je het ook vraagt, zonder uitzondering balen bewoners van de James Lastflat in Holtenbroek van het plan dat deze week door ontwikkelaar BEMOG is gepresenteerd. Met stip op één: aantasting van het uitzicht. ,,Nu heb je vrij zicht op het Zwarte Water en is het hier superrustig. Het gaat bovendien ten koste van privacy, veel mensen zitten in de zomer op het balkon”, vertelt Inez Older, bewoonster van de derde verdieping. Ze woont al dertien jaar in de betreffende flat van 35 meter hoog en heeft verhuisplannen, zoals wel meer, vertelt de Zwolse. 

  1. Nieuwe naam voor gezamenlijk orkest in Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’
    PREMIUM

    Nieuwe naam voor gezamen­lijk orkest in Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’

    Er was een flink geldbedrag nodig om tot een nieuwe naam te komen voor het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Die twee gingen in september dit jaar samen verder onder de naam ‘Phion, orkest van Gelderland & Overijssel’. Hoeveel deze naamswijziging had gekost, werd niet naar buiten gebracht. Maar na vragen van de PVV-fractie aan het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel is er nu toch duidelijkheid. Het prijskaartje: 73.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Zwolle