Woonwagenbewoners tegenover de rechter: ‘Mag je zomaar een plekje langs de IJssel innemen?

Woonwagenbewoners van het protestkamp aan de Bellinistraat in Zwolle zeggen dat ze een betoging houden. Maar de gemeente Zwolle denkt daar heel anders over en vindt dat ze weg moeten. De bewoners spanden een kort geding aan tegen de gemeente. Maandag stonden de twee partijen tegenover elkaar bij de rechter. 

De toekomst van de woonwagenbewoners houdt de gemoederen in Zwolle al een lange tijd bezig. Andries Schäfer, die zich samen met zijn nichtje Aleida Slof heeft opgeworpen als woordvoerder namens woonwagenkamp Zwolle, richtte eind 2018 een kamp in aan de Bellinistraat. Dat kamp, dat er nog steeds staat, dient als protest.

  1. Grote zorgen in Zwolse flat na verwoestende brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’
    PREMIUM
    video

    Grote zorgen in Zwolse flat na verwoesten­de brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’

    Rookmelders, ja, die hangen er genoeg. ,,Maar dat is toch geen brandmelder? Die ‘brand!’ roept?’’ Keith Pieterse woont in appartementencomplex De Keersluis in Zwolle en is woest over de gang van zaken eerder deze maand. Toen brak brand uit en ging volgens Pieterse van alles mis. De flat is fundamenteel niet voorbereid op dergelijke calamiteiten, claimt de Zwollenaar. Meer bewoners maken zich zorgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle