Volledig scherm
PREMIUM
Verwelkte bloemen bij het huis waar Ben Hübner woonde. Sint Maarten zal in de Eendrachtstraat nooit met hetzelfde zijn, nu deze gulle gever er niet meer is. © Frans Paalman

Zonder Ben Hübner is Sint Maarten in Zwolle nooit meer hetzelfde

Het blijft tijdens Sint Maarten stil in de Zwolse Eendrachtstraat. Waar tientallen jaren een legioen aan kinderen bij suikeroom Ben Hübner voor de deur stond, zijn het nu verwelkte bloemen die het verstilde decor vullen. De gulle gever uit Assendorp is er niet meer.

Ongetwijfeld zal er vanavond of morgenavond een lampionlichtje schijnen in de Eendrachtstraat, maar het beeld van talloze kinderen die samendrommen bij de voordeur van Ben Hübner, behoort voorgoed tot het verleden. De in Indonesië geboren Hübner overleed afgelopen zomer op 79-jarige leeftijd. De stad is  een markante persoonlijkheid kwijt. Vooral de Eendrachtstraat, die met Sint Maarten wel eventjes het hart van Zwolle leek.

  1. Gemist? Zoekactie naar ‘vermiste’ roeiers, chaos in Olst en leven in een Frans droomkasteel

    Gemist? Zoekactie naar ‘vermiste’ roeiers, chaos in Olst en leven in een Frans droomkas­teel

    Roeiers toch níet in nood - Paniek langs de IJssel bij Deventer, afgelopen maandag. De hulpdiensten rukken massaal uit om te water geraakte roeiers uit de rivier te vissen. Een onmogelijke en overbodige klus, want de roeiers zitten nog gewoon kurkdroog in hun boot. Een collega van de Roei- & Zeilvereniging Daventria heeft even daarvoor alarm geslagen, omdat ze denkt dat er wat loos is op het water. Terwijl brandweerlieden uit Deventer, Terwolde, Olst, Zwolle, Heerde en Gorssel de IJssel afspeuren, zetten de nietsvermoedende roeiers voet aan wal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle