Volledig scherm
Café Neuf, een dag na het steekincident. Eigenaar Ali Haydar staat achter de bar. © Frans Paalman

Zwaargewonde (22) bij steekincident in Zwols café

In café Neuf in de Steenstraat in Zwolle is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man zwaargewond geraakt bij een steekincident. Hij werd door een 47-jarige medebezoeker in z'n hals gestoken met een kapotte bierfles.

De verdachte is aangehouden. Het 22-jarige slachtoffer uit Zwolle is buiten levensgevaar. Een conflict over geld zou de aanleiding zijn geweest voor het incident. 

Eigenaar Ali Haydar van café Neuf is ontdaan door het voorval dat rond één uur plaatsvond. ,,Er is nog nooit wat gebeurd hier. Om elf uur kwam er iemand binnen die ik niet ken, twee uur later kwam een buurman binnen en ze kregen een conflict over geld.’’ Op het moment dat het mis ging, zaten er wat vaste gasten - vooral studenten - in de kroeg. ,,Nadat de man gestoken werd, haalde iedereen de twee uit elkaar. Er was veel bloed. Natuurlijk ben ik boos over wat er gebeurd is, maar het is ook fijn dat iedereen geholpen heeft.’’

Haydar zegt tot vijf uur 's ochtends bezig te zijn geweest met schoonmaakwerkzaamheden. Zaterdagavond ging de kroeg gewoon weer open.

In samenwerking met indebuurt Zwolle