Volledig scherm
De nieuwbouw aan de Bachlaan is afgerond en wordt donderdag 17 mei officieel in gebruik genomen. © Eigen foto

Zwolle is 116 sociale huurwoningen rijker in Holtenbroek

Nu de nieuwbouw aan de Bachlaan is afgerond is Zwolle 116 woningen in de sociale huursector rijker, zowel appartementen als eengezinswoningen. Daarnaast zijn ook eengezinskoopwoningen gerealiseerd. 

Wethouder Eefke Meijerink maakt op 17 mei samen met één van de jongste bewoners als symbolische afsluiting de namen van de laatste twee appartementencomplexen bekend.

Woningen

Het volledige nieuwbouwproject aan de Bachlaan is in twee fases gebouwd. In totaal zijn er 48 eengezinswoningen en 68 nieuwbouwappartementen gerealiseerd. De nieuwbouwappartementen zijn voorzien van twee slaapkamers, een badkamer, een keuken en een woonkamer. De woningen zijn bijzonder energiezuinig. Er liggen zonnepanelen op het dak en in alle woningen is spouw-, dak- en vloerisolatie aangebracht. De nettohuurprijs ligt tussen de 592 en 628 euro.

Meer diversiteit

Een mix van bewoners die dichtbij het winkelcentrum, het park en sportaccommodaties willen wonen, heeft zijn intrek in de nieuwe woningen genomen. Naast de sociale huurwoningen bouwde aannemer Plegt-Vos nog zestien koopwoningen. Het woningaanbod in Holtenbroek wordt door deze nieuwbouw afwisselender en toekomstbestendiger.

In samenwerking met indebuurt Zwolle