Volledig scherm
De Spiegel in Zwolle. © De Spiegel

Zwolle legt dak De Spiegel (en dat van 6 andere gebouwen) vol zonnepanelen

Het dak van theater De Spiegel in Zwolle wordt vol gelegd met zonnepanelen. Ook zes andere gemeentelijke gebouwen krijgen collectoren. Kosten: 335.000 euro.

In totaal komen er pakweg 1150 zonnepanelen op zeven gemeentelijke gebouwen te liggen. Dankzij een landelijke subsidie wordt de investering in ongeveer elf jaar terugverdiend.

Naast De Spiegel gaat het om de gebouwen aan Munterkamp 75 (Sportzaal Gerenlanden), Bagijneweide 15-17 (Palet en Fysio), Albert Cuypstraat 1a (Tafeltennis Zwolle), Rhijnvis Feithlaan 50 (ArtEZ), Ferdinand Bolstraat 2 (Het Noorden) en Van der Heydenstraat 10 (jongerencentrum REZET). Naar verwachting wordt jaarlijks zo'n 280.000 kWh opgewekt. Dat staat gelijk aan het verbruik van circa tachtig huishoudens.

Het is niet voor het eerst dat Zwolle een flinke slag maakt met de aanleg van zonnepanelen. Zeven jaar geleden is ook al een groot deel van de gemeentelijke vastgoedportefeuille belegd. Er zijn toen ongeveer 2.800 panelen geplaatst. 

De Zwolse gemeenteraad stemt maandag over het plan de zeven gebouwen te voorzien van zonnepanelen. Daarna kan de aanbesteding van start gaan.

In samenwerking met indebuurt Zwolle