Volledig scherm
PREMIUM
Ondergrondse afvalcontainers in Stadshagen krijgen volgend jaar een speciale klep voor zwerfafval. Met name bedoeld voor hondenbezitters, doelt de gemeente op de hondendrollen die moeten worden opgeruimd. © Artwin Kreeke

Zwolle ligt vol zwerfafval, dus komen er grotere vuilnisbakken én zwerfvuilklepjes

De binnenstad van Zwolle krijgt grotere afvalbakken. Door ‘veranderingen in de maatschappij en omgeving’ ligt steeds meer zwerfvuil op de straten. In Stadshagen wordt komend jaar een proef gehouden met zwerfvuilklepjes. Ondergrondse containers in de wijk krijgen een kleine opening voor zwerfvuil. Vooral bedoeld voor hondenbezitters.

Afval in de openbare ruimte houdt de gemoederen in de stad al jaren bezig. In 2017 werd flink bezuinigd op prullenbakken op straat en dat is volgens sommige politieke partijen sindsdien te merken. De SP voerde deze zomer actie en begon een petitie voor meer afvalbakken. Wethouder William Dogger liet in augustus nog via zijn woordvoerder weten niet van plan te zijn nieuwe bakken te plaatsen, vanwege ‘te weinig geluiden van inwoners’ en de schouw van vuilnisophaaldienst ROVA die ‘geen zorgwekkend beeld’ opleverde.

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Zwolle