Volledig scherm
Gerdien Rots bij haar walnotenboom. © Frans Paalman

Zwolle ziet wel wat in meer fruit- en notenbomen

De gemeente Zwolle bekijkt of er in de stad meer fruit- en notenbomen geplant kunnen worden. Dit zei Swollwacht-wethouder William Dogger tijdens de begrotingsvergadering van vrijdag.

Nog voordat coalitieleider Gerdien Rots (ChristenUnie) haar motie in kon dienen, gaf Dogger aan dat het voor Zwolle geen noviteit is om dit soort bomen te planten. ,,We doen het eigenlijk al steeds vaker. De motie zien we als een aanmoediging. Maar’’, waarschuwde de Swollwacht-bestuurder, ,,het is niet overal mogelijk dit soort bomen te planten. In straten waar veel geparkeerd wordt, kunnen ze voor overlast en schade zorgen.’’

Rots kwam in de aanloop naar de begrotingsvergadering met het voorstel om meer ‘voedselbomen’ in Zwolle te planten. In Zwolle gaan duizenden zieke essen uit het straatbeeld verdwijnen. Fruit- en notenbomen zouden volgens haar op sommige plekken een goed alternatief zijn. Hoewel haar pleidooi in goede aarde viel, kwam het niet tot een stemming. Omdat Dogger aangaf dat er in verband met de kap van de essen en de klimaatverandering sowieso al gekeken wordt naar andersoortige bomen, waaronder vruchtbomen, vond Rots het niet meer nodig haar motie in te dienen. 

  1. Gemist? Zoekactie naar ‘vermiste’ roeiers, chaos in Olst en leven in een Frans droomkasteel

    Gemist? Zoekactie naar ‘vermiste’ roeiers, chaos in Olst en leven in een Frans droomkas­teel

    Roeiers toch níet in nood - Paniek langs de IJssel bij Deventer, afgelopen maandag. De hulpdiensten rukken massaal uit om te water geraakte roeiers uit de rivier te vissen. Een onmogelijke en overbodige klus, want de roeiers zitten nog gewoon kurkdroog in hun boot. Een collega van de Roei- & Zeilvereniging Daventria heeft even daarvoor alarm geslagen, omdat ze denkt dat er wat loos is op het water. Terwijl brandweerlieden uit Deventer, Terwolde, Olst, Zwolle, Heerde en Gorssel de IJssel afspeuren, zetten de nietsvermoedende roeiers voet aan wal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle