De koeien staan weer in de wei bij het boerenbedrijf van Dirk en Janny van de Streek, pal tegen Natura2000-gebied de Vecht. Op de achtergrond bedrijventerrein Hessenpoort.
Volledig scherm
PREMIUM
De koeien staan weer in de wei bij het boerenbedrijf van Dirk en Janny van de Streek, pal tegen Natura2000-gebied de Vecht. Op de achtergrond bedrijventerrein Hessenpoort. © Pedro Sluiter Foto

Zwolle zoekt stikstofruimte voor bouw huizen en bedrijven; uitkopen van boeren is belangrijk wapen (weet ook melkveehouder Van de Streek)

Stikstof ligt als een grauwsluier over de bouwwereld. In Zwolle moet een lokaal pakket aan maatregelen helpen de boel vlot te trekken, bijvoorbeeld door boeren uit te kopen. Melkveehouder Van de Streek kan erover meepraten.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  16

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Grote protestmars in Barneveld tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars in Barneveld tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Dit was Nederland vandaag: zaterdag 8 mei
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zaterdag 8 mei