Ria Hempenius wordt verrast met gebakjes door Daan Smit.
Volledig scherm
Ria Hempenius wordt verrast met gebakjes door Daan Smit. © Frans Paalman

Zwollenaar Daan tovert met taartje glimlach op gezichten

De acties van Zwollenaren om elkaar een hart onder de riem te steken blijven maar doorgaan. Woensdag ging Daan Smit op pad om in samenwerking met banketbakkerij Lindeboom zo'n 300 gebakjes bij plaatsgenoten te bezorgen.

Smit is eigenaar van een autobedrijf en is nogal van de 1 april  grappen. Dit jaar vond hij  dat niet zo gepast. ,,Maar ik wilde op deze dag toch een glimlach op de gezichten van mensen toveren. Gewoon iets positiefs in deze nare tijden", zegt hij. Via social media riep hij mensen op om iemand te nomineren die wel  een taartje verdiende. ,,Er kwamen enorm veel  reacties. We zijn bij gezinnen geweest, bij ouderen, bij mantelzorgers en bij instellingen voor mensen met een beperking die nu geen bezoek kunnen ontvangen.” 

Ria Hempenius was een van de inwoners die compleet verrast werd met een lekkernij. ,,Ik ben opgegeven door een nichtje en haar vriend. Lief dat ze op deze manier aan ons denken."

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle