Volledig scherm
Niels van Vilsteren gaat het boerenbedrijf promoten. © Team Agro NL

Zwollenaar Niels is jongste boerenambassadeur van Nederland

Met zijn 17 jaar is Niels van Vilsteren uit Zwolle de jongste boer in Nederland die namens de organisatie Team Agro NL de agrarische sector gaat promoten. Hij is boerenambassadeur geworden voor de regio Zwolle/Kampen en Noordwest-Overijssel. 

Als boerenvertegenwoordiger gaat hij zich inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouwsector. Want die kan na al het nieuws over dierziektes en gedoe rondom bestrijdingsmiddelen wel een beetje campagne gebruiken, is het idee. 

In Overijssel krijgt de aardappelteler hulp van natuurboerin Antje Kingma, varkenshoudster Annemarie Noordman en melkveehoudster Linda Kopczinski. Zij vertegenwoordigen de gebieden Salland, Vechtdal, Noord-Overijssel en Twente. Het idee is dat ze onder meer de media en de politiek informeren over wat er speelt in hun sector.

Team Agro NL verbindt boeren en tuinders in Nederland. Samen willen ze 'het andere verhaal' vertellen. Want er bestaan in hun ogen 'veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw'. 

 1. Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttechnicus
  PREMIUM
  video

  Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttech­ni­cus

  Frontman Torre Florim van De Staat had de videoclip van de nieuwe single Mona Lisa al helemaal in zijn hoofd. Aan lichttechnicus Martijn Deenen uit Zwolle was de taak om dat idee tot uitvoer te brengen. De clip is opgenomen in zijn vaste podium Hedon. Naar tevredenheid van zanger-gitarist Florim: ,,We hadden mazzel dat Martijn erbij was. Hij heeft echt wel iets extra's toegevoegd.”
 2. Scania presenteert de nieuwe vrachtwagens voor defensie: de Gryphustrucks
  video

  Scania presen­teert de nieuwe vrachtwa­gens voor defensie: de Gryphus­trucks

  ,,Als je kijkt naar wat we gemaakt hebben, dan zijn deze trucks het beste wat we kunnen leveren op dit moment’’, zegt een trotse minister Bijleveld (defensie). Ze krijgt vandaag in Zwolle de sleutel van de nieuwe legertrucks, de Scania Gryphus, overhandigd en geeft deze symbolisch door aan de uiteindelijke gebruiker, Commandant Landstrijdkrachten Luitenant-Generaal L.J.A. Beulen. Over drie jaar moeten de 2037 trucks klaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Zwolle