Volledig scherm
Niels van Vilsteren gaat het boerenbedrijf promoten. © Team Agro NL

Zwollenaar Niels is jongste boerenambassadeur van Nederland

Met zijn 17 jaar is Niels van Vilsteren uit Zwolle de jongste boer in Nederland die namens de organisatie Team Agro NL de agrarische sector gaat promoten. Hij is boerenambassadeur geworden voor de regio Zwolle/Kampen en Noordwest-Overijssel. 

Als boerenvertegenwoordiger gaat hij zich inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouwsector. Want die kan na al het nieuws over dierziektes en gedoe rondom bestrijdingsmiddelen wel een beetje campagne gebruiken, is het idee. 

In Overijssel krijgt de aardappelteler hulp van natuurboerin Antje Kingma, varkenshoudster Annemarie Noordman en melkveehoudster Linda Kopczinski. Zij vertegenwoordigen de gebieden Salland, Vechtdal, Noord-Overijssel en Twente. Het idee is dat ze onder meer de media en de politiek informeren over wat er speelt in hun sector.

Team Agro NL verbindt boeren en tuinders in Nederland. Samen willen ze 'het andere verhaal' vertellen. Want er bestaan in hun ogen 'veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw'. 

 1. Verdachte granaataanslag Zwolle-Zuid ‘uitgesloten als dader’, onderzoek terug bij af
  Video

  Verdachte granaataan­slag Zwol­le-Zuid ‘uitgeslo­ten als dader’, onderzoek terug bij af

  Het onderzoek naar de dader van de granaataanslag in Zwolle-Zuid twee maanden geleden lijkt terug bij af. De politie laat weten dat de persoon die na tips werd genoemd als mogelijke dader, inmiddels ‘uitgebreid is onderzocht’ en wordt ‘uitgesloten als dader van die feiten'. De politie komt daarom opnieuw met de eerder gestelde vragen in het onderzoek, ‘omdat we helaas daarop nog geen antwoorden hebben'.
 2. Uitvaartplanning voor altijd veilig, ook als app Stervensdruk uit Zwolle ermee stopt
  PREMIUM

  Uitvaart­plan­ning voor altijd veilig, ook als app Stervens­druk uit Zwolle ermee stopt

  De makers van uitvaartapp Stervensdruk richten een stichting op om de vastgelegde uitvaartwensen veilig te stellen. De Zwolse app kan sinds begin dit jaar worden gebruikt om de begrafenis of crematie tot in de puntjes voor te bereiden voor de nabestaanden. Mocht er iets misgaan met de applicatie, dan houdt de stichting de data beschikbaar. Die wordt overigens geanonimiseerd ook verkocht aan derden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle