Zwollenaar tovert zwerfvuil om tot knikkertegel

videoAfval op straat. Je komt het veel tegen. Te veel vindt Zwollenaar Arno Kromdijk, ook wel bekend als Meneer Peer. Met het plastic dat hij haalt van de straat maakt hij producten die 'teruggaan naar de natuur met waarde'.

Op zijn tafel liggen dopjes van flessen, een lege ijsbeker en een melkpak. Het is allemaal bruikbaar materiaal voor Meneer Peer. ,,Ik ben begonnen tijdens mijn sabbatical, dat klinkt mooier dan te zeggen werkloos", zegt Kromdijk. Samen met zijn trouwe viervoeter Jutter loopt hij altijd een ronde door de wijk. ,,Ik zag overal rommel op straat en ik ben het gaan opruimen. Ik stopte mijn rugzak vol met plastic en blik. Ik kon het naar Rova brengen of er zelf iets nuttigs mee doen." En dus besloot hij het plastic 'met waarde terug te geven aan de natuur'. 

  1. Zwolse maaltijdbezorgsite loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt
    PREMIUM

    Zwolse maaltijdbe­zorg­site loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt

    Zwollenaren kunnen sinds een paar maanden eten bestellen via een lokaal initiatief. Vanuit de stad wil Zwolle-eet uiteindelijk heel Nederland gaan veroveren. Maar niet voor het concept in Zwolle helemaal perfect is. ,,Dat gaat de goede kant op’’, zeggen de uitbaters van de site. Binnenkort moet het concept met een marketingcampagne breder onder de aandacht worden gebracht.

In samenwerking met indebuurt Zwolle