Volledig scherm
De rode Audi sloeg over de kop. © Herman Van Oost

Zwollenaren zwaargewond bij ongeluk in Duitsland

Vier mensen uit Zwolle, waaronder een kind van vier, zijn zaterdag zwaargewond geraakt bij een ongeval in Itterbeck, net over de grens bij Hardenberg. Ook twee inwoners uit het Drentse Veenoord raakten gewond. Dit meldt de Duitse politie. 

De bestuurder van een rode Audi, die over de L43 in de richting van Itterbeck reed, kwam in aanrijding met een landgenoot, die van de Kreisstraße de kruising wilde oversteken naar de sportvelden. Hierbij kreeg de rode Audi geen voorrang.

De Audi werd zijdelings aangetikt, waardoor hij begon te slingeren, kantelde en ondersteboven op de L43 tot stilstand kwam. De vier inzittenden van de auto, waaronder een vierjarig kindje en 63-jarige man, liepen allen verwondingen op. Zij komen uit Zwolle.

De twee inwoners van het Drentse Veenoord raakten lichtgewond en verkeerden enige tijd in shock. Het verkeer op de L43 en de Kreisstraße werd door de brandweer omgeleid.

  1. Verdachte van aanslag met granaten in Zwolle na ‘uitgebreid onderzoek’ uitgesloten als dader
    Video

    Verdachte van aanslag met granaten in Zwolle na ‘uitgebreid onderzoek’ uitgeslo­ten als dader

    Het onderzoek naar de dader van de granaataanslag in Zwolle-Zuid twee maanden geleden lijkt terug bij af. De politie laat weten dat de persoon die na tips werd genoemd als mogelijke dader, inmiddels ‘uitgebreid is onderzocht’ en wordt ‘uitgesloten als dader van die feiten'. De politie komt daarom opnieuw met de eerder gestelde vragen in het onderzoek, ‘omdat we helaas daarop nog geen antwoorden hebben'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle