Volledig scherm
PREMIUM
De opbouw van een trouwfeest in de Noorderkolk in Zwolle, juni 2019. © Martijn Kleingeerts (Twitter)

Zwols bruidspaar vergat ‘bevangen door liefde’ vergunning aan te vragen voor feest Noorderkolk

Als eigenaar van een beveiligingsbedrijf had de Zwolse Martijn moeten weten dat zijn bruiloft bij de Noorderkolk bij Zwolle niet was toegestaan. Dat staat in een stevige evaluatie van de kwestie waarover de Stentor beschikt. Het stel trouwde eind juni midden in een natuurgebied en dat had nooit gemogen. Het bruidspaar wist dat en zette toch door: ‘Wellicht bevangen door de liefde’.

Het echtpaar uit Zwolle stapte op 29 juni in het huwelijksbootje. Zowel de huwelijksplechtigheid als het trouwfeest werden gehouden op een landtong bij de Noorderkolk, aan de rand van het Zwarte Water ten noorden van Zwolle. Een natuurgebied. 's Zomers weliswaar vaak het domein van recreanten die er met hun bootje aanmeren, maar dat is niet toegestaan. Een bruiloft met een dj, barbecue en een afsluitend vuurwerk al helemaal niet.

Dat had de bruidegom moeten weten, blijkt uit gemeentelijke stukken. Hij vroeg een jaar eerder al of het mocht en kreeg van de gemeente een duidelijke ‘nee’ terug. Toch ging het feest door en dat wordt de bruidegom kwalijk genomen, blijkt uit interne memo's en mails. Temeer omdat hij met zijn beveiligingsbedrijf met grote regelmaat wordt ingehuurd door de gemeente Zwolle.

Lees ook een uitgebreide reconstructie van de Stentor: 
Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep

  1. PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschappelijke tak van de voetbalclub
    PREMIUM

    PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschap­pe­lij­ke tak van de voetbal­club

    PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen die een potje balt met autistische kinderen, of senioren die in een blauw-wit shirt helemaal opleven tijdens een training OldStars walking football. PEC Zwolle United bestaat tien jaar en heeft in die tijd de voetbalclub en de regio dichter bij elkaar gebracht. Het vrouwenvoetbal werd onder de vleugels van United ontwikkeld en is nu klaar om weer ‘terug te gaan’ naar de betaaldvoetbalclub.

In samenwerking met indebuurt Zwolle