Volledig scherm
Studentondernemers Anniek Schrijver en Robert Wubs van Hogeschool Windesheim met hun Trippi's. © Trippi

Zwols doorgeefpoppetje Trippi reist de wereld over

ZWOLLE - Trippi, de uitvinding van studentondernemers Anniek Schrijver en Robert Wubs van Hogeschool Windesheim, reist vanaf nu de hele wereld rond. De kunststof poppetjes zijn bedoeld om door te geven van persoon op persoon, om zo de hele wereld af te reizen en deze trip digitaal in kaart te brengen.

De eerste driehonderd Trippi's van Schrijver en Wubs zijn aangeschaft door Windesheim als cadeau voor medewerkers van de businessopleidingen. Voor Anniek en Robert is het de eerste stap in het najagen van een wereldwijd succes. De twee jonge ondernemers hebben in een jaar tijd van een hogeschoolproject een succesvolle onderneming gemaakt. Windesheim is de eerste klant en heeft daarnaast ook veel betekend in de ontwikkeling van het product en het bedrijf.

Poppetje

Trippi is een nieuwe manier om mensen te leren kennen over de hele wereld. De Trippi's, poppetjes van kunststof, worden van persoon tot persoon doorgegeven met het doel de hele wereld over te reizen. Elke persoon die een Trippi krijgt en scant met een telefoon kan zijn reis bekijken, contact leggen met alle andere eigenaren en foto's delen.

Geschenk

Als kennisinstelling voor hoger onderwijs en onderzoek heeft Windesheim de beide ondernemers op verschillende manieren ondersteund en is het nu ook de eerste klant. Honderden Trippi's zijn als zomergeschenk meegegeven aan de medewerkers van de economische en journalistieke opleidings- en onderzoeksteams van de hogeschool. Hiermee is Trippi als bedrijf officieel gelanceerd.

iLab

Vanuit de minor Concept en Creatie op Windesheim hebben Anniek Schrijver en Robert Wubs de beslissing gemaakt om Trippi op de markt te zetten. Hun werkplek bevindt zich bij Green PAC iLab Zwolle, een initiatief van Windesheim en Stenden. Hier krijgen startende ondernemers hulp en coaching op alle gebieden van ondernemen en kunnen ze gebruik van maken van apparatuur zoals 3D-printers.

Meer informatie over Trippi is te vinden op www.trippi.nl

  1. Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep
    PREMIUM

    Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep

    ‘Hij wil graag het stukje grond aan de Noorderkolk bij de Westerveldse Aa - dat mooie schiereilandachtige stukje - gebruiken als hij gaat trouwen volgend jaar op 29 juni.’ Een ambtenaar van de gemeentelijke vastgoedafdeling wordt op 28 september 2018 gebeld door bruidegom Martijn en mailt een collega met dit terugbelverzoek. Een paar dagen later krijgt de Zwollenaar een afwijzing van een andere ambtenaar, omdat het om een beschermd natuurgebied gaat. ‘Hij was zeer teleurgesteld en vol onbegrip’, schrijft de ambtenaar aan een collega.

In samenwerking met indebuurt Zwolle