Zwols zangduo 'wereldberoemd' dankzij The Voice Senior

videoDat de Zwolse zangers Mick Woearbanaran (68) en Henk Klompenmaker (71) naast de titel in The Voice Senior grepen, daar baalt laatstgenoemde totaal niet van. Integendeel.

,,Ik voel me geen verliezer. Het was één grote familie en helemaal te gek. Jimi Bellmartin is ook de terechte winnaar. Onze prioriteit was om Zwolle op de kaart te zetten en dat is gelukt'', stelt Klompenmaker. 

Zelf hebben hij en zijn kompaan hun naam in ieder geval gevestigd. Ze kunnen niet meer anoniem over straat in Zwolle en ver daar buiten. ,,Vanmiddag ga ik me nog even laten bezichtigen in de stad '', grapte Klompmaker zaterdagmorgen. ,,Maar ik hoorde ook dat de uitzending van gisteravond zelfs in Amerika is uitgezonden. Daar schijnen miljoenen mensen naar gekeken te hebben. We zijn dus wereldberoemd.''

Optredens

De deelname heeft hen ook in muzikaal en financieel opzicht geen windeieren gelegd. Het loopt storm met aanvragen voor optredens, onder meer in tentfeesten.

Daarnaast staan de Zwollenaren met alle andere finalisten op 1 oktober samen op het podium tijdens een eenmalig concert in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Volledig scherm
Mick (68) en Henk (71) tijdens een optreden bij The Voice Senior © Foto: RTL
  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle