Volledig scherm
Basisschool de Zuidster © Politie Zwolle

Zwolse basisschool beschoten met luchtdrukwapen

Basisschool De Zuidster in Zwolle-Zuid is beschoten met een luchtdrukwapen. Docenten vonden woensdagochtend kogels in de school.

In het verleden zijn vaker vernielingen gepleegd bij de basisschool, maar voor het eerst werden ruiten met een luchtbuks beschoten", zegt leerkracht Anneke van Dijk. Volgens conciërge Henk Loman zijn woensdag drie ruiten beschoten en is donderdag opnieuw een ruit beschoten. 

Wijkagent 
Erik Kluinhaar bevestigt dat het om een luchtdrukwapen gaat. Hij plaatste een oproep op Instagram om zo de dader op het spoor te komen. De gouden tip is nog niet gekomen. Kluinhaar laat weten dat de politie extra zal gaan surveilleren bij de school om de overlastveroorzakers snel te pakken.

Volledig scherm
De ruit lijkt te zijn beschoten. © Henk Loman, conciërge bij De Zuidster

Docente Anneke van Dijk is de overlast meer dan zat: „We hebben een tijd gehad waarin we elke ochtend een inspectieronde liepen op het plein om de boel op te ruimen. Dan lagen er kapotte bierflesjes en wietzakjes op de grond. Ook zijn er weleens ruiten ingeslagen."

Surveilleren

De docent hoopt dat politiesurveillance de daders afschrikt. „Daarnaast gaan we camera's ophangen om te voorkomen dat er meer vernielingen worden gepleegd. Ze hangen nog niet, maar dat traject is opgestart."

De Instagram-oproep van de agenten leverde tot nu toe één reactie op. Iemand met de bijnaam 'Joolandaa' schrijft: 'Rond 00.00 uur ging het alarm af van de basisschool. Wij hoorden een raar geluid. Ik keek uit het raam en zag iemand lopen op het schelpenpad voor de Wingerd. Hij had iets in zijn handen. Daar tikte hij mee op een ijzeren hek.'

In samenwerking met indebuurt Zwolle