Volledig scherm
Vorig jaar konden kinderen in hun eigen tijd naar de ijsbaan op het Rodetorenplein, nu zullen veel Zwolse basisschoolleerlingen ook tijdens schooltijd op de schaatsen te vinden zijn. © Frans Paalman

Zwolse basisschoolleerlingen gaan in binnenstad het ijs op

Minimaal de helft van alle Zwolse basisschoolleerlingen zal in december de ijzers onderbinden op de ijsbaan op het Rodetorenplein. SportService Zwolle gaat vanaf 9 december twee weken lang schaatsclinics geven.

In eerdere jaren leerde SportService de Zwolse jeugd ook al de techniek van rechtop blijven staan, vooruitkomen en - als dat lukt - ook ‘pootje over’.  Afgelopen winter kon dat niet omdat de ijsbaan slechts twee weken in de binnenstad lag. Nu de baan dit jaar al op 9 december opent, komen de clinics weer uit de (ijs)kast.

Baan bezet door schooljeugd

Op doordeweekse dagen is de baan tussen 09.00 en 15.00 uur het domein van de schooljeugd. Leerlingen die gymles krijgen van een docent van SportService, maken een eenmalig uitstapje naar het bevroren water. ,,Dat gaat om zo’n 32 basisscholen, dus ik denk dat we ook scholen moeten teleurstellen”, vertelt Roger Knoops namens SportService. De scholen huren de baan zelf af, zodat baaneigenaar Slump uit de kosten blijft. Daarnaast leeft bij de uitbater uiteraard de hoop dat de kinderen in de vakantie nog eens terugkomen met hun ouders, broers en zussen. 

Voor SportService telt vooral dat ze de gymlessen ‘extra elan’ willen geven. Knoops: ,,En met de schaatsers die Zwolle heeft grootgebracht, zoals de broers Mulder, kijken we natuurlijk ook of we potentiële opvolgers kunnen vinden.” 

  1. Nieuwe naam gezamenlijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’
    PREMIUM

    Nieuwe naam gezamen­lijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’

    Er was een flink geldbedrag nodig om tot een nieuwe naam te komen voor het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Die twee gingen in september dit jaar samen verder onder de naam ‘Phion, orkest van Gelderland & Overijssel’. Hoeveel deze naamswijziging had gekost, werd niet naar buiten gebracht. Maar na vragen van de PVV-fractie aan het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel is er nu toch duidelijkheid. Het prijskaartje: 73.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Zwolle