Zwolse bejaarde Gerrit (87) spuwt vuur: 'Bijna iedereen was te angstig'

videoSpannend was het wel, maar moeilijk vond hij het niet, vuurspuwen. Gerrit Hesseling (87) deed het dinsdag onder begeleiding van stuntman en vuurspuwer JP de Kam. ,,Bijna iedereen was te angstig om het te proberen.''

Het was een prima generale repetitie voor de circusshow die donderdagmiddag in woonzorgcentrum De Nieuwe Haven in Zwolle wordt uitgevoerd. Als oud-lasser is Gerrit wel bekend met vuur en dus waagde hij zich aan de vlammende stunt. 

Rolstoel

,,Hij zei me dat je vooral de stok met het vuur niet te dichtbij moet houden'', laat vertelt de bejaarde Zwollenaar een dag later over de begeleiding van JP de Kam. Vanuit zijn rolstoel volgde Gerrit die instructies op, waarna hij een flinke steekvlam spuwde.

Er was nog één andere bewoner die het vuurspuwen ook aandurfde. ,,Verder was iedereen te angstig om het te proberen", stelt Hesseling. Aan durf ontbreekt het de rolstoelgebonden senior dus duidelijk niet.

Circusshow

In de binnentuin van het woonzorgcentrum wordt de stunt donderdag tijdens de daadwerkelijke circusshow nog eens dunnetjes over gedaan. De show begint om 16.00 uur. Het feest is met name bedoeld voor mensen uit de Kamperpoort, maar als andere Zwollenaren willen komen zijn zij ook welkom.

Volledig scherm
Gerrit Hesseling weet een mooie steekvlam te produceren tijdens de repetitie voor de circusshow in de Nieuwe Haven in Zwolle. © Eigen foto

In samenwerking met indebuurt Zwolle