Zwolse bejaarde leert vuurspuwen voor grote circusshow in De Nieuwe Haven

videoMet een slow-motionfilmpje geeft stuntman en vuurspuwer JP de Kam vast een sneak peek van de repetities voor de grote circusshow die donderdag wordt opgevoerd in de binnentuin van woonzorgcentrum De Nieuwe Haven in Zwolle.

Op de beelden is te zien hoe een van de oudere deelnemers, onder begeleiding, leert vuurspuwen.

De circusshow is een samenwerking tussen Thorbecke scholengemeenschap, woonzorgcentrum de Nieuwe Haven en Wijkcentrum Kamperpoort in Zwolle. ,,De leerlingen van Thorbecke Praktijkonderwijs lopen snuffelstage en interne stage in de Nieuwe Haven en in het Wijkcentrum", vertelde De Kam al eerder. ,,Ze wilden die samenwerking vieren en wisten het Buurtcultuurfonds in de wacht te slepen om iets bijzonders te doen. Zo kwamen ze bij mij terecht en bedachten we samen het idee om een circus op te zetten."

Binnentuin

De cirsusshow begint donderdag om 16.00 uur in de binnentuin van woonzorgcentrum de Nieuwe Haven. Het feest is met name bedoeld voor mensen uit de Kamperpoort, maar als andere Zwollenaren willen komen zijn zij ook welkom.

Volledig scherm
De repetities voor de spectaculaire circusshow in Zwolle zijn in volle gang. © Eigen foto
  1. Zwolse eiken blijven, net als de ergernis. Na negentien jaar geharrewar
    PREMIUM

    Zwolse eiken blijven, net als de ergernis. Na negentien jaar geharrewar

    Negentien jaar. Er zijn soapseries die minder lang duren. De laatste aflevering van een bomenkwestie in Westenholte lijkt nu toch echt opgenomen. Terwijl buurtbewoners al sinds 2000 van overlastgevende eiken af willen - ‘En ze groeien alleen maar door!’ -, heeft de rechter definitief een streep door de kap gezet. De gemeente Zwolle wilde wel meewerken, maar stichting Groenstad Zwolle vocht de kap met succes aan. ,,Natuurlijk snap ik de overlast. Maar kijk nou wat je ervoor terugkrijgt", zegt voorzitter Dirk Maas. De geërgerde buurt heeft daar geen boodschap aan. ,,Wij hebben de hele zomer geen zonlicht.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle