Volledig scherm
PREMIUM
Bij Binthout heeft men een Bijbel gemaakt op megaformaat. Deze bijbel zal gebruikt worden bij het meerdaagse festival Graceland in Vierhouten © Frans Paalman

Zwolse bijbel op Graceland Festival in Vierhouten is zo groot dat iedereen erin past

Bijbels zijn in vele soorten en maten gedrukt. Maar er kan er maar één de allergrootste zijn en die is volgende week vier dagen te bewonderen tijdens het Graceland Festival in Vierhouten.

'Deze bijbel wordt vier meter breed en drie meter hoog', zegt festival-organisator en commercieel directeur van 'Graceland' Richard Aeilkema. Dat is op papier groot genoeg voor een opname in het Guinness Book of Records, omdat daarin op dit moment achter 'grootste bijbel ter wereld' 150 bij 90 centimeter is ingevuld. Notaris Pieter Pieltjes uit Nunspeet reist zaterdag 18 augustus naar De Paasheuvel af om de hoogte, breedte en dikte van deze Nederlandse reuzenbijbel op te meten. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt", deelt projectleider en algemeen directeur van het festival Gerda van Veen-Overbosch mee. Wie voor deze dag of het hele festival een kaartje heeft gekocht kan deze opmeetactie om twee uur 's middags live gadeslaan.

In samenwerking met indebuurt Zwolle