Volledig scherm
© Frans Paalman

Zwolse burgemeester over weer een granaat bij Bruut: ‘Ernstig incident’

videoBurgemeester van Zwolle, Peter Snijders, noemt de vondst van opnieuw een handgranaat aan de deur van café Bruut een ‘ernstig incident’. Dat stelt de burgervader in een eerste reactie. Hij stelt dat het ‘opnieuw tot schrik leidt bij Zwollenaren’.

De burgemeester werd rond 09.00 uur door de politie geïnformeerd over de verdachte situatie bij café Bruut. Hij was zelf niet ter plekke. Het is een nieuw hoofdstuk, zegt Snijders, dat toegevoegd wordt aan de eerdere gebeurtenissen bij Bruut. ,,Inmiddels is duidelijk geworden dat het daadwerkelijk om een granaat gaat. Een ernstig incident, dat opnieuw leidt tot schrik bij de Zwollenaren. Inmiddels is de situatie onder controle en is het politieonderzoek in volle gang.”

Schietincidenten

Snijders uitte eerder in de Stentor meerdere malen zijn zorgen over de toename van geweldsincidenten in zijn stad. In een korte tijd is er een reeks van schietincidenten en autobranden geweest, waarbij op oudejaarsavond zelfs een dodelijk slachtoffer viel. ,,Dit past niet bij Zwolle’’, zei de burgemeester. 

‘Schokkend’

Snijders vindt het ‘schokkend’ dat er zo veel mensen met een vuurwapen rondlopen in zijn stad. Eerder stelde hij al tegenover deze krant dat hij wil weten of er voldoende politiecapaciteit is om zijn stad te beschermen.

Bekijk hieronder beelden van de plek waar de granaat werd aangetroffen:

  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle