Zwolse Chinezen begaan met coronacrisis in thuisland: ‘Zelfs mijn kleinzoon zei: ‘opa, ik wil geld geven’’

videoVlugge handen husselen de mahjongstenen door elkaar om er daarna snel muurtjes van te bouwen. En hup, het volgende potje kan weer beginnen. Wekelijks komen leden van de Chinese gemeenschap in wijkcentrum De Terp in Zwolle bij elkaar om het spel te beoefenen, de krant te lezen en bij te praten. Hét actuele gespreksonderwerp laat zich raden: het coronavirus.

,,Ja, het houdt ons heel erg bezig. Normaal hebben we niet zo heel vaak contact met onze familie in China, maar nu bellen we élke dag. We willen toch steeds weten hoe het met ze gaat’’, zegt voorman Ying-Kao Chan (71) van de Chinese ouderen in Zwolle die in ouderenclub Het Zonnetje verenigd zijn. 

  1. Grote zorgen in Zwolse flat na verwoestende brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’
    PREMIUM
    video

    Grote zorgen in Zwolse flat na verwoesten­de brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’

    Rookmelders, ja, die hangen er genoeg. ,,Maar dat is toch geen brandmelder? Die ‘brand!’ roept?’’ Keith Pieterse woont in appartementencomplex De Keersluis in Zwolle en is woest over de gang van zaken eerder deze maand. Toen brak brand uit en ging volgens Pieterse van alles mis. De flat is fundamenteel niet voorbereid op dergelijke calamiteiten, claimt de Zwollenaar. Meer bewoners maken zich zorgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle