Volledig scherm
© Pixabay

Zwolse club helpt bij
keuze voor juiste sport

Veel kinderen weten niet welke sport het beste bij hen past. Daarom zijn sportcentrum On Campus en Hogeschool Windesheim in Zwolle de nieuwe sportclub Multiplay begonnen voor kinderen van acht tot tien jaar. 

Op zondag komt de club twee keer een uur bij elkaar. Zo'n beetje alle sporten komen voorbij. Studenten zorgen voor de begeleiding en gaan de kinderen en hun ouders adviseren. Het uiteindelijke doel is dat zoveel mogelijk kinderen beginnen met een sport en niet na een paar lessen alweer afhaken; want dat is een veelvoorkomend probleem. 

Multiplay begint dit najaar. Zondag 17 september is de eerste keer. De club gaat deze periode door tot en met zondag 17 december. Meedoen aan alle dertien lessen kost 65 euro.

Het gaat om een samenwerking tussen de sportopleidingen van Windesheim en On Campus. Het programma is ontwikkeld door Calo-docenten en sportinstructeurs. 

Het gaat van balspelen, trampoline springen tot aan klimmen en klauteren in het wandrek. Het programma sluit aan op sporten bij reguliere verenigingen en gymlessen op school. Aanmelden kan per mail via het adres info@on-campus.nl.

In samenwerking met indebuurt Zwolle