Volledig scherm
PREMIUM
Kirsten Bothoff is één van de organisatoren van het Kattegat festival in Zwolle © Frans Paalman

Zwolse containerwoningen zijn een gezellige bende

Een wooncommunity in een complex met containerwoningen. De woningen aan de Oostzeelaan in Zwolle hebben nog een wat negatieve naam en uitstraling. De bewoners hopen daar verandering in te brengen met onder andere het Kattegat festival.

De containerwoningen waren een aantal jaar geleden nog van verslavingszorg Tactus. Tegenwoordig zijn er jonge ondernemers in gevestigd, onder antikraakbeheer van Carex Beheer. Bewoonster Kirsten Bothoff vertelt dat er in Zwolle nog een verkeerd beeld is over de locatie. ,,Ik solliciteerde ergens, gaf ook mijn adres en kreeg een belletje over hoe het precies zat. 'Waar ben je aan verslaafd?' vroegen ze." Aan dat beeld wil zij, met haar medebewoners, wat aan veranderen. 

  1. Zwols horecaduo teleurgesteld in vliegactie huisbrouwer Kornuit
    PREMIUM

    Zwols horecaduo teleurge­steld in vliegactie huisbrou­wer Kornuit

    Twee horeca-ondernemers in Zwolle zijn teleurgesteld in hun bierleverancier Kornuit. Het merk geeft gratis vliegtickets weg. Terwijl Henk Schippers en Arno de Boer van De Horeca Mannen juist voor Kornuit kozen omdat duurzaamheid zo hoog in het vaandel staat. En dan spelen de emoties rond Lelystad Airport ook nog een rol. ,,Een kras op onze jarenlange relatie." De ticketactie doet landelijk veel stof opwaaien.

In samenwerking met indebuurt Zwolle