De Dominicanenkerk van boven
Volledig scherm
De Dominicanenkerk van boven © Erik Karst

Zwolse fotograaf beklimt Dominicanenkerk voor prachtplaat

ZWOLLE - Hangend aan kabels maakte de Zwolse fotograaf Erik Karst van bovenaf een plaat van de Dominicanenkerk. Dat leverde hem veel enthousiaste reacties op en de foto werd vaak gedeeld. "Nee, ik heb zeker geen hoogtevrees."

 1. Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’
  PREMIUM

  Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’

  Een Zwollenaar die zijn zin niet kreeg bij de afhandeling van een klacht tegen de gemeente heeft bijna twee jaar lang Jan en alleman bestookt met e-mails, waarin hij voormalig wethouder Klaas Sloots en een klachtenfunctionaris van de gemeente beschuldigde van fraude, valsheid in geschrifte en plichtsverzuim. ,,Ongehoord’’, noemde de politierechter in Zwolle het gedrag van de 54-jarige Hendrik van E. uit Zwolle.
 2. Ex-voorganger Zwolse kerk voor rechter wegens ontucht: ‘Ik moest toneelstukjes opvoeren die hij dan filmde’
  PREMIUM

  Ex-voorganger Zwolse kerk voor rechter wegens ontucht: ‘Ik moest toneelstuk­jes opvoeren die hij dan filmde’

  Als voorganger moest hij haar eigenlijk de kerk uitzetten omdat ze een buitenechtelijke relatie had. Zo gaat dat bij evangeliegemeenschap De Deur in Zwolle. Maar in plaats daarvan ging Evert V. (60) zélf een relatie aan met het kerklid. Het was wederzijds, zegt hij. Nee, zegt de vrouw. ,,Je hebt me uitgebuit en gemanipuleerd. Je zegende mijn borsten zodat ze moedermelk zouden geven. Mét handoplegging.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle