Volledig scherm
PREMIUM
De groep ganzen houdt op de Katerdijk ook dikwijls de busbaan bezet. Een paar keer op de claxon en dan komen ze weer in beweging. © Alex Mulder

Zwolse ganzenfamilie flink uitgedund door aanrijdingen

De Dierenambulance Zwolle vraagt aandacht voor de ganzenfamilie bij de druk bereden Blaloweg. In drie maanden tijd zijn er al acht ganzen doodgereden. De overstekende dieren vormen een toenemend gevaar voor zichzelf en het verkeer.

De populatie wisselt, maar ligt al jaren zo rond de dertig dieren. Ze wonen op het hoekje Blaloweg en Katerdijk en zijn net zo geliefd, als gehekeld. Want ze blijven niet alleen bij het Zwarte Water. Dikwijls waggelen de ganzen op hun dooie gemak richting oprit A28. Het verkeer dat de snelweg op wil, moet daar meerdere keren per week bovenop de rem om dieren te ontwijken. Veel automobilisten houden er al rekening mee. Even wachten. Een paar keer op de claxon. En dan weer verder. Maar niet iedereen is van de situatie op de hoogte. Daarom heeft Rijkswaterstaat Oost-Nederland een jaar geleden toegezegd een oogje in het zeil te houden. Ook werd gevraagd om eventuele klachten te melden bij de gemeente en Rijkswaterstaat. Toch lijkt er nog weinig aan de situatie veranderd, laat staat verbeterd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle