Volledig scherm
PREMIUM
Hond Noa is terecht. Ze is alleen nog wel wat mager. © Eigen foto

Zwolse hond Noa na wekenlange zoektocht terecht

Hond Noa uit Zwolle, die twee weken geleden ontsnapte op een Zeeuws eiland, is eindelijk weer terug. ,,Ze is wat mager en heeft een paar krassen op haar neus, maar ik ben zo enorm blij”, zegt haar baasje, Myrthe Zintel, die vanavond weer herenigd wordt met haar viervoeter.

Vocht Zintel eerst tegen de tranen omdat ze vreesde voor het leven van Noa, nu huilt ze tranen van geluk. Noa is terug en lijkt haar vlucht van meerdere weken redelijk goed doorstaan te hebben. ,,Ze moet nog wel even naar de dierenarts. En uiteraard zal ze hier in Zwolle weer op kracht moeten komen, maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed komt.”

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle