Martin Rienstra in de keuken van zijn Bistro de Zoete Inval, waar hij ook komend jaar weer studenten nodig heeft. Maar de instroom van nieuwe studenten blijft achter bij de opleidingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin Rienstra in de keuken van zijn Bistro de Zoete Inval, waar hij ook komend jaar weer studenten nodig heeft. Maar de instroom van nieuwe studenten blijft achter bij de opleidingen. © Foto Frans Paalman Zwolle

Zwolse horeca vreest volgend probleem: ‘Scholieren, ga nu juist die horecaopleiding volgen!’

De boel zit nog hartstikke op slot, maar Zwolse horecaondernemers vrezen nu al een tekort aan personeel wanneer hun zaken weer open mogen. Bij opleidingen van het Deltion College is een terugloop te zien in het aantal aanmeldingen. ,,Dit is een te mooi vak om dood te laten bloeden.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle

  1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
    Play

    Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

  2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
    Play

    Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'