Volledig scherm
PREMIUM
Hovenier Willem Overweg op de plek waar de populier zijn auto vernielde. © Frans Paalman

Zwolse hovenier rekent op schadevergoeding nu populieren ziek blijken

Begin dit jaar plette een omgewaaide populier de bedrijfswagen van hovenier Willem Overweg uit Zwolle. De boom was goed onderhouden, zei de gemeente. Daarom bleef schadevergoeding uit. Maar nu wordt ‘t hele rijtje bomen opeens gekapt. Hoe zit dat?

Heb je 't ooit zo zout gegeten? Willem Overweg kan er met zijn pet niet bij. Vorige week zag de hovenier op internet een berichtje van de gemeente Zwolle voorbij komen. Zeven populieren aan de Vondelkade worden deze herfstvakantie ‘met spoed’ gekapt, omdat ze onveilig zijn. Nieuw onderzoek wijst dat uit. ,,Maar in januari viel bij een storm dus precies op die plek een populier op mijn wagen en toen deed de gemeente alsof er niets aan de hand was. De bomen waren okay, 't had gewoon te hard gewaaid, zeiden ze. Overmacht.” Overweg kon hoog of laag springen; Zwolle liet zich niet aansprakelijk stellen.

  1. Winkel aan Assendorperstraat in Zwolle overvallen, deel buit ligt op straat
    Video

    Winkel aan Assendor­perstraat in Zwolle overvallen, deel buit ligt op straat

    Op de Op=Op Voordeelshop aan de Assendorperstraat in Zwolle is donderdagmorgen een overval gepleegd door twee jonge mannen. Ze zijn daarna gevlucht in de richting van de Eerste Weidjesstraat. De daders hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Op een nabijgelegen parkeerplaats zijn ze een deel van de buit verloren: er ligt geld op straat. De politie heeft een deel van het parkeerterrein afgezet voor onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Zwolle