Volledig scherm
PREMIUM
Hovenier Willem Overweg op de plek waar de populier zijn auto vernielde. © Frans Paalman

Zwolse hovenier rekent op schadevergoeding nu populieren ziek blijken

Begin dit jaar plette een omgewaaide populier de bedrijfswagen van hovenier Willem Overweg uit Zwolle. De boom was goed onderhouden, zei de gemeente. Daarom bleef schadevergoeding uit. Maar nu wordt ‘t hele rijtje bomen opeens gekapt. Hoe zit dat?

Heb je 't ooit zo zout gegeten? Willem Overweg kan er met zijn pet niet bij. Vorige week zag de hovenier op internet een berichtje van de gemeente Zwolle voorbij komen. Zeven populieren aan de Vondelkade worden deze herfstvakantie ‘met spoed’ gekapt, omdat ze onveilig zijn. Nieuw onderzoek wijst dat uit. ,,Maar in januari viel bij een storm dus precies op die plek een populier op mijn wagen en toen deed de gemeente alsof er niets aan de hand was. De bomen waren okay, 't had gewoon te hard gewaaid, zeiden ze. Overmacht.” Overweg kon hoog of laag springen; Zwolle liet zich niet aansprakelijk stellen.

 1. Verdachte van aanslag met granaten in Zwolle na ‘uitgebreid onderzoek’ uitgesloten als dader
  Video

  Verdachte van aanslag met granaten in Zwolle na ‘uitgebreid onderzoek’ uitgeslo­ten als dader

  Het onderzoek naar de dader van de granaataanslag in Zwolle-Zuid twee maanden geleden lijkt terug bij af. De politie laat weten dat de persoon die na tips werd genoemd als mogelijke dader, inmiddels ‘uitgebreid is onderzocht’ en wordt ‘uitgesloten als dader van die feiten'. De politie komt daarom opnieuw met de eerder gestelde vragen in het onderzoek, ‘omdat we helaas daarop nog geen antwoorden hebben'.
 2. Uitvaartplanning voor altijd veilig, ook als app Stervensdruk uit Zwolle ermee stopt
  PREMIUM

  Uitvaart­plan­ning voor altijd veilig, ook als app Stervens­druk uit Zwolle ermee stopt

  De makers van uitvaartapp Stervensdruk richten een stichting op om de vastgelegde uitvaartwensen veilig te stellen. De Zwolse app kan sinds begin dit jaar worden gebruikt om de begrafenis of crematie tot in de puntjes voor te bereiden voor de nabestaanden. Mocht er iets misgaan met de applicatie, dan houdt de stichting de data beschikbaar. Die wordt overigens geanonimiseerd ook verkocht aan derden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle